Keresés...

Diák rEPorters - Téged is vár az Európai Parlament!


  • 2015. szeptember 30.


Érdekel az újságírás, rádiózás? Szeretnél az iskolád és a környezeted jövőjének alakításában részt venni? Indulj a Diák rEPorters versenyen, és nyerd meg csapatoddal a verseny fődíját, egy brüsszeli utazást!

Az Európai Parlament támogatásával a Prime Time Communications várja minden olyan középiskolás diák, iskolarádió-, és iskolaújság szerkesztő jelentkezését, akit érdekel a média és szívesen formálná társai véleményét az Európai Unióról.

A kétfordulós verseny első fordulójában a pályázóknak egy olyan, az Európai Parlament által is tárgyalt témát (a témák részletes leírása és az azok feldolgozását segítő háttéranyagok hamarosan elérhetőek lesznek a pályázat weboldalán) kell feldolgozniuk, ami közvetlenül érinti vagy érdekli az iskola többi diákját.

Az első forduló nyerteseinek, vagyis a regionális győztes szerkesztőségek (csapatok) iskolájában egy egész napos, minden diákot megmozgató, versenyekkel teletűzdelt európai uniós tematikájú iskolanapot szerveznek (az iskola részéről anyagi hozzájárulásra nincsen szükség). A verseny második fordulójában a diák rEPorterek feladata, hogy folyamatosan dokumentálják az iskolanapok eseményeit, videófelvételeket, interjúkat, fotódokumentációt, infógrafikákat készítsenek, valamint cikket írjanak, melyet megjelentetnek az iskolai és/vagy városi/regionális újságban, online felületeken, helyi televízióban, rádióban.

A pályázó tanintézménynek előzetesen szükséges jelezniük részvételi szándékukat, és regisztrálniuk kell a verseny honlapján.

Az előzetes regisztráció határideje: 2015. szeptember 30.
További részletek és jelentkezés: www.diakreporters.hu
 
Elejére!