Keresés...

Javul a 4-es főút közlekedésbiztonsága

„A korszerű, 21. századi Magyarország elképzelhetetlen jó minőségű utak, modern tömegközlekedés nélkül” – mondta Fazekas Sándor miniszter Kenderes körzetében, a mai útátadón.


A négyes főút elöregedett aszfaltrétegét újra cserélték, több szakaszon burkolatprizmákat telepítettek, megújultak a jelzőtáblák, az útfestés és a szalagkorlátok, ezáltal mától biztonságosabb feltételek várják az arra utazókat.

Beszédében a miniszter kiemelte: „Ez a beruházás a közlekedési hálózat fejlesztésének következő lépése, amely a keleti országrész biztonságosabb és kényelmesebb közlekedését szolgálja.”

Jász-Nagykun-Szolnok megyében több mint 26 km hosszan, 6 út újulhat meg az Orbán kabinet infrastrukturális fejlesztéseinek részeként. A beruházások a polgárok számára élhetőbb környezetet teremtenek, hozzájárulnak a külhoni látogatók és befektetők hazánkba csábításához, a helyi gazdaság mutatók fejlődéséhez is.

A milliárdos úthálózat-fejlesztési beruházások jelentős főutak csomópontjait érintik. Több helyen előre meghatározott, hangsúlyos célkitűzés volt, a kiemelt gyalogátkelőhelyek akadálymentesítése is.

Az újonnan kiépített víznyelőrácsok és aszfaltfelületek hozzájárulnak ahhoz, hogy komolyabb esőzések esetében is garantálható legyen az utak vízmentessége, javítható azok csúszásmentessége, ezáltal csökkenthetőek és megelőzhetőek legyenek a balesetveszélyes helyzetek.

„Ünnepnap ez Jász-Nagykun-Szolnok megyében… a városiaknak külön öröm, hogy a beruházás Kenderes teljes lakott területét érinti. Gyarapodik az Alföld, s benne a Nagykunság vidéke.” – hangsúlyozta Fazekas Sándor az útátadási ünnepségen.

Dr. Nemes-Nagy Tibor a Magyar Közút Nonprofit Zrt. vezérigazgatója arra hívta fel a figyelmet, hogy a magyar kormány döntése alapján 69 milliárd forintból zajlik Komplex Útfelújítási Program, amely országszerte 150 útszakaszt érint.

Pádár Lászlóné, Kenderes polgármestere köszöntőjében szólt arról is, hogy a 4-es számú főúton áthaladó teherjárművek mostantól nem kacsáznak az úton, a kátyúkba döccenésük által keltett rezgések nem okoznak kárt az út menti házak, intézmények, templomok szerkezetében.
 
Elejére!