Keresés...

A Nagycsaládosok Országos Egyesülete nyilatkozata az iskolakezdésről

A karácsony, a nyári pihenés, táboroztatás mellett az iskolakezdés jelenti az egyik legnagyobb megoldandó feladatot a családok életében.

Az iskolakezdés terheinek csökkentéséhez járul hozzá a kormányzat azon intézkedése, amelynek következtében a családok több gyermekgondozási ellátási forma – így a családi pótlék, gyermekgondozást segítő ellátás, gyermeknevelési támogatás - esetében az augusztus hónap végi utalásnak köszönhetően korábban hozzájutnak a szeptemberben esedékes kifizetésekhez. Ezt az intézkedést nagyon fontosnak tartjuk.

A nagycsaládosok számára valamennyi közoktatási évfolyamban ingyenesek a tankönyvek, ami nagy eredmény és nagy segítség. Ez lehetővé teszi, hogy a beiskolázással járó más költségek fedezésére fordítsák bevételeiket a családok, így az iskolakezdési kiadásainak tartalma is változhatott, több „figyelem” juthat a gyermek igényeire. Az alacsonyabb jövedelmű családokban fontos az is, hogy időben álljanak rendelkezésre a szükséges összegek, mert így a családok nem kényszerülnek kölcsön vagy hitel felvételére, vagy alacsonyabb összeg felvétele is fedezi a kiadásokat. A rendszeres gyermekvédelmi kedvezmény - amely ruházat, tanszer és étel vásárlását teszi lehetővé – további fontos segítséget jelent számukra.

Az elmúlt években a családi adókedvezmények folyamatos szélesítésével, azzal, hogy ténylegesen több jövedelem marad a gyermeket nevelő családoknál, a tankönyvkedvezmények kiterjesztésével, valamint a most bejelentett időbeni és technikai segítséggel a korábbi éveknél nagyobb segítséget kapnak a családok az iskolakezdéskor.

A NOE egy egymást jól ismerő, összetartó közösség. Figyelünk egymásra, segítjük egymást az iskolakezdés esetében is, többek között bútorok, ruhák felajánlásával.

Budapest, 2016. augusztus 24.


A Nagycsaládosok Országos Egyesülete elnöksége


 
Elejére!