Keresés...

Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei viharkárosult családok gyerekeinek beiskolázását segíti az Ökumenikus Segélyszervezet

2016. június 21-én Szabolcs-Szatmár-Bereg megye számos településén keletkeztek komoly károk a sokszor tyúktojás nagyságú jégdarabokkal pusztító jégeső következtében. A halmozottan hátrányos térségben lakó károsultak számára ingatlanaik helyreállítása rendkívüli terhet jelent, sokan csak kölcsönökből tudják finanszírozni a költségeket. Az adományból Rozsály, Zajta, Méhtelek, Garbolc, Nagyhódos és Kishódos 6-18 éves korú diákjai részesülnek.


A tanszercsomagok átadása két iskolában történt meg szeptember 1-én. Először Méhteleken (ide járnak a garbolci, kishódosi és nagyhódosi gyermekek is), majd a rozsályi (ide járnak a zajtai gyermekek is) általános iskolában, a délelőtt 10 órakor kezdődő tanévnyitó ünnepség keretében.

Az adományokat az Ökumenikus Segélyszervezet képviseletében jelen lévő Nagy Ákos regionális igazgatója adta át, aki elmondta: „A beiskolázási időszakban az Ökumenikus Segélyszervezet lehetőségeihez mérten próbál támogatást nyújtani az újrakezdéshez, s a Vodafone Humanitárius Alapból 410 gyermek számára vásárolt tanszercsomagot, s a vállalat önkéntesei az adományok válogatásában és összeállításában is segítettek. Ennek köszönhetően az érintett családok az iskolakezdés kiadásait is a károk elhárítására fordíthatják.”

A Vodafone Humanitárius Alapot Vodafone Magyarország és stratégiai partnere, az Ökumenikus Segélyszervezet hozta létre 2011-ben, azzal a céllal, hogy katasztrófahelyzetekben azonnali, gyors segítséget nyújtson a rászorulóknak. A VHA forrásait elsőként a vörösiszap által elöntött térségben használták fel 2011-ben, de azonnali segítséget jelentett a rászorulóknak a 2012-es rendkívüli hidegek idején, árvíz és viharkárok esetén is. Az együttműködés egyedülálló Magyarországon, hiszen katasztrófa esetén azonnal rendelkezésre áll a Vodafone Magyarország Alapítvány támogatása. Ez biztos hátteret ad az Ökumenikus Segélyszervezet munkájához, így a lehető leghamarabb be tudják szerezni és célba tudják juttatni a segélyszállítmányokat.

„A Vodafone Magyarország üzleti stratégiájának kiemelkedően fontos része a társadalmi problémák megoldása iránti elköteleződés. Vállalatunk minden évben 5 millió forinttal tölti fel a Vodafone Humanitárius Alapot, így az Ökumenikus Segélyszervezet katasztrófa esetén képes azonnali, hatékony segítséget nyújtani a rászorulóknak, legyen szó akár rendkívüli hidegről, akár árvízről, akár - mint jelen esetben - viharkárról." - mondta Marchhart Pál, a Vodafone Vállalati kapcsolatokért felelős vezérigazgató-helyettese. „Segítő szándékunk és a társadalmi esélyegyenlőség elősegítésére irányuló erőfeszítéseink azonban nem merülnek ki az anyagi támogatásban. Munkatársaink a Vodafone Önkéntes Közösségen keresztül rendszeresen végeznek önkéntes munkát. Büszke vagyok arra, hogy az elmúlt 6 évben dolgozóink több mint 200 önkéntes programot valósítottak meg, legutóbb a Vodafone Digitális Iskola Programban résztvevő 9 leghátrányosabb helyzetű iskola leendő elsősei számára gyűjtöttek össze több mint 3 ezer tanszert.„

A szabolcsi viharkárosult családok beiskolázási támogatásán kívül az Ökumenikus Segélyszervezet idén augusztusban is elindította Iskolakezdés együtt! akcióját, melynek keretében országszerte 1000 rászoruló diák iskolatáskáját tudta megtölteni szeptember 1-ig. A beérkező adományokból a Segélyszervezet személyre szabott tanszercsomagokat állított össze, és azokat az első becsengetésig el is juttatta a nehéz sorsú családokhoz.


 
Elejére!