Keresés...

Áder János továbbra sem reagál az FFB elnökének levelére

Sallai R. Benedek, az Országgyűlés Fenntartható fejlődés bizottságának elnöke személyes találkozót kért Áder János köztársasági elnöktől. Egyeztetést kezdeményezett hazánk legégetőbb környezet- és természetvédelmi problémáiról, beleértve a budapesti zöldfelületek ügyét is. Választ nem kapott. Sallai, ha szükséges, innentől kezdve minden héten elküldi kérését a Köztársasági Elnöki Hivatalba, mert egyre inkább úgy tűnik: a kormányban már senki nem maradt, akit érdekelne hazánk környezeti állapota, természeti erőforrásai és ebben az élhetőbb városi környezet sorsa.


Sallai R. Benedek az Országgyűlés Fenntartható fejlődés bizottságának LMP-s elnöke a legégetőbb környezetvédelmi kérdésekben szeretne egyeztetni: többek között a budapesti zöldfelületek és a nemzeti parkok megcsonkításáról, a környezet- és természetvédelmi hatóságok maradékának kiüresítéséről, a Balaton lebetonozásáról és privatizációjáról, a kiskunhalasi szennyezésről, a Pécs mellé tervezett atomhulladék-lerakóról, a Tisza szennyezettségéről, a Natura 2000 területek kiárusításáról, és a magyar erdők jövőjéről. Több mint 2000 fa kivágása történhet meg rövid időn belül csak a Római-parton, és a nemzetközi szinten zöld ügyekért kiálló köztársasági elnök mélyen hallgat és válaszra sem méltatja a szakterülettel foglalkozó országgyűlési bizottság elnökét.

Az FFB elnöke egyre reménytelenebbül bízik benne, hogy a hazánkat érintő fajsúlyos környezetvédelmi kérdésekben partnerként számíthat a köztársasági elnökre, és hogy közösen valódi, széleskörű, médianyilvános szakmai és társadalmi párbeszédet kezdeményezhetnek, a kormány által manipulált látszategyeztetések, és látszattevékenységek helyett.


 
Elejére!