Keresés...

ÁTVÁLTOZÁSOK ÉJSZAKÁJA – részletes program

Október 31-én, hétfőn, a négy napos hosszú hétvége harmadik napján, ahogy leszáll az est, a titokzatosság leple fedi majd be Szeged állatkertjét. Talán nem véletlen, hogy az órák visszaállítása pont előző nap történik meg a téli időszámítás miatt, s így a sötétség még hamarabb érkezik el. Az emberek és az állatok közötti képzeletbeli határok elmosódnak, s reményeink szerint - ha látogatóink is benne lesznek - állatemberek és emberállatok nagy számban buliznak majd együtt félelmetes helyszíneken, nem kevés móka és kacagás közepette. A 17.00-tól 21.00-ig zajló programok párhuzamosan folynak majd egymás mellet, amelyekbe ki-ki érdeklődése és vérmérséklete szerint kapcsolódhat be. Az állatbemutatókat a rozsomákoknál kezdjük 17.30-kor, majd 18.30-kor a bátor oroszlánok harcát tekinthetjük meg egy szörny ellen. 19.00-kor kerül sor az állatemberek menetére a szurikáták kifutójától a fókák medencééig, amely jelmezes felvonulásra mindenkit szívesen látunk, sőt, a legötletesebb felvonulókat meg is jutalmazzuk! Ezután kerül sor a borjúfókák esti sellőtornájára.


Családokat és baráti társaságokat várunk elsősorban egy többállomásos játékos, némi borzongást és sok meglepetést, vidámságot kínáló vetélkedőre, amely szintén 21.00-ig tart.

Mint a fentiekből is kiderül, mindenképp érdemes lesz beöltözni valami állatemberi vagy emberállati lénynek, farkasembernek, kentaurnak, denevérembernek vagy bármi hasonlónak. Bízunk benne, hogy a 19.00 órától a szurikáták kifutójától induló jelmezes felvonulás látványos lesz, és a nem csak a résztvevőknek nyújt majd feledhetetlen élményt, hanem a nézőknek is. A legötletesebben, legfélelmetesebben átváltozottak jutalma sem fog elmaradni. Ráadásul, az „átváltozott” 14 év alatti gyermekek kedvezménnyel, 400 Ft-ért léphetnek be aznap délutántól a Vadasparkba.

Az állatbemutatók sora mivel is kezdődhetne mással, mint az egyik legnépszerűbb idei filmfőhős, a Rozsomákember (Wolverine – X-men) névadója a rozsomák 17.30-kor kezdődő látványos megetetésével. Ezt követi 18.30-tól a fehér oroszlánok akrobatikus zsákmányszerzése, mégpedig egy túlvilági szörny leküzdése - legalábbis bízunk a nagyragadozóink bátorságában. Körülbelül 19.20-kor (a jelmezes felvonulás után) a borjúfókák, mint a Vadaspark sellőinek produkciója zárja a sort.

A családoknak, pároknak, baráti társaságoknak ajánlott játékos vetélkedő 17.00 órától egy rövid beavatási szertartással, a megjelöléssel kezdődik, majd a Banyaösvényen való átkeléssel folytatódik és a Szellemösvény izgalmas feladataival végződik. Közben nem árt megállni a Boszorkánykonyhában, egy kis szíverősítő bájitalt magunkhoz venni.

Mindezeken kívül még három különböző helyszín és szórakozási lehetőség vár mindenkit. A Zsiráf-ház oldalán Kémeri Attila folyamatos misztikus fényfestése látható, e mellett – a Természetvédelmi Oktatóközpontban – lesz egy Szerencsekerék-övezet, ahol jobbik esetben csoki a nyeremény, kevésbé szerencsés pörgetéskor (bár sokaknak talán ez fog jobban tetszeni) különböző boszorkánybarát állatokhoz kötődő feladatokat kell megoldani. A harmadik helyszín a Terrárium-ház hüllősimogatója lesz.

A korai sötétedés miatt, no meg azért, mert az est nagy részében nem kapcsoljuk fel a Vadaspark közvilágítását, érdemes zseblámpát hozni, amit kérünk, senki ne arra használjon, hogy az állatok vagy látogatótársaik szemébe világítson.

A vadasparki Halloween parti médiatámogatója a Rádió88, amely majd lehetőséget biztosít arra is, hogy a beöltözött látogatók a LÉCCI-ben zenét küldhessenek.

A nappali látogatóink, akiknek kedvünk van este visszatérni, a már megváltott blokk felmutatásával azt megtehetik. Aki megteheti, érdemes előre, még a nap folyamán megvásárolni a jegyet.

Október 31-én, hétfőn, a négy napos hosszú hétvége harmadik napján, ahogy leszáll az est, a titokzatosság leple fedi majd be Szeged állatkertjét. Talán nem véletlen, hogy az órák visszaállítása pont előző nap történik meg a téli időszámítás miatt, s így a sötétség még hamarabb érkezik el. Az emberek és az állatok közötti képzeletbeli határok elmosódnak, s reményeink szerint - ha látogatóink is benne lesznek - állatemberek és emberállatok nagy számban buliznak majd együtt félelmetes helyszíneken, nem kevés móka és kacagás közepette.
 
Elejére!